Prognose: Julehandlen vokser - gaverne bliver mindre

Julen er ikke aflyst. Men både gaverne under træet og butikkernes indtjening bliver nok lidt mindre i år, viser prognose.

Den kendte strofe julen varer længe, koster mange penge rammer endnu mere plet end normalt.

En prognose fra Dansk Erhverv viser nemlig, at julehandlen står til at vokse med 200 millioner kroner i forhold til sidste år.

Men gaverne under træet bliver nok ikke meget større af den grund, og det skyldes den høje inflation, som gnaver af forbrugernes købekraft.

– Når vi ser på priserne og udviklingen op til jul i år, må vi sige, at det skal nok blive jul, men for de fleste danskere bliver gaverne nok lidt mindre, og butikkernes indtjening ditto, siger Henrik Hyltoft, vicedirektør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Med tanke på krisen, så ser julehandlen rigtig fornuftig ud, slår vicedirektøren fast.

– Der er uden tvivl mange, der i år tænker sig rigtig grundigt om, når de skal ud og købe julegaver i forhold til deres budget, siger Henrik Hyltoft.

– Det er jo sådan set ganske fornuftigt, men samtidig er det også godt for julehumøret og butikkerne, at der stadig er appetit på og lyst til at handle op til jul, fortsætter han.

(C) Sidens indhold er publiceret på Detailfolk.dk og efter aftale gengivet her på siden. Indholdet må kun gengives med tydelig kilde og/eller link til siden

Retailakademiet.dk påtager sig intet juridisk ansvar for indhold eller ordlyd.

Del indlægget med andre der kunne få glæde af det

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email